Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Banketky

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 146167x
Banketky

Sviatočné pečivo.

vytlačiť recept Banketky
recept Banketky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica rozpustené sadlo
Rasco
2,5 dl mlieko
1 ks bielok na potretie
2 kocky cukor
1 lyžica soľ
500 g hladká múka
tuk na vymastenom plechu
20 g droždie

Postup prípravy receptu

Z trochy vlažného mlieka, trochy múky, 2 kocky cukru a rozdrobený droždia vymiešame hladký kvások, ktorý necháme v teplej miestnosti vzísť. Potom ho vlejeme do misy so zvyškom múky, pridáme vlažný rozpustený tuk, zvyšok mlieka a soľ. Z hmoty vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v teple kysnúť asi 30 minút.

Na pomúčenej doske z cesta ukrajujú kúsky, ktoré vyvaľkáme do rezance a upletieme malé žemličky, rohlíčky a podobne. Jednotlivé kúsky potom kladieme na vymastený plech, kde ich necháme ešte chvíľu kysnúť. Nakoniec potrieme bielkom, posypeme rascou, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme dozlatista.

Komentáre k receptu Banketky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty