Banány v karamelovej omáčke
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 130529x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | Banán |
3 lyžice | ľanové semienko |
3 lyžice | sezamové semienko |
2 lyžice | mletý kokos |
4 lyžice | cukor krupica |
podľa potreby: | |
voda | |
zálievka: | |
1 ks | citrón |
50 ml | voda |
Postup prípravy receptu
Banány olúpeme, pozdĺžne rozrežeme, nakrájame na dieliky a dáme do misky. Vodu zmiešame s citrónovou šťavou a banány prelejeme. Na suchej panvici rozpustíme za stáleho miešania cukor a keď je svetlo hnedý, naředíme vodou. Omáčku necháme skaramelizovať. Na tanier rozložíme odkvapkané banány, prelejeme karamelovou omáčkou, posypeme ľanovým semienkom, sezamom a kokosom, ozdobíme a podávame.