Banánový likér
- nápoje
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 70288x
Recept na likér vhodný pre každú príležitosť - pre tú vianočné i silvestrovskú.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 konzervy | kondenzované mlieko Salk |
800 ml | rum |
300 g | cukor krupica |
1 konzerva | kondenzované mlieko Tatra |
4 balíčky | pudingový prášok |
podľa potreby: | |
voda |
Postup prípravy receptu
Pudingovej prášky vyberieme podľa vlastnej chuti. Môžeme použiť banánový, citrónový aj smotanový. Prášky rozmiešame s cukrom metličkou vo vode, aby sa pri varení nevytvorili hrudky. Minimálne množstvo vody je 1 liter na 4 pudingy. Ak dávame prednosť redšom likérom, varíme prášky asi v 1,5 l vody. Zmes za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Odstavíme. K uvařenému pudingu prilejeme kondenzované šálky, mlieko tatra a rum. Zmes prelejeme po častiach do mixéra a mixujeme asi 2 minúty dohladka. Hotový likér prelejeme do fliaš a uložíme do chladničky. Vyrobíme si tak asi 4 pollitrovej fľaše.