Banánový dezert zo slnečnej Afriky
- dezerty
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 127878x
Voňavý dezert, ktorý k nám prichádza zo slnečnej Afriky. Môžeme ho podávať aj studený, najlepšie nazdobený šľahačkou a posekanými mandľami.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 ml | pomarančová šťava |
5 cl | rum |
1 hrsť | kokosové vločky |
6 - 8 ks | Banán |
1 lyžica | cukor krupica |
1 lyžica | mletá škorica |
podľa chuti: | |
1 hrsť | sekané mandle |
1 hrsť | sekané orechy |
Postup prípravy receptu
Banány olúpeme, nakrájame na hrubé kolieska a rozložíme do zapekacej misky. Z pomaranča si vytlačíme šťavu. Banány posypeme lyžicou cukru, zalejeme pomarančovou šťavou, zaprášime škoricou a pokvapkáme rumom. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Mandle a orechy si nasekáme na kúsky. Na pripravené banány nasypeme mandle, orechy, vločky kokosu a dáme na 20 minút zapiecť do predhriatej rúry. Banánový dezert zo slnečnej Afriky servírujeme teplý. Prelievame ho šťavou.