Banánový chlebíček s orechami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 66046x
Banány majú vynikajúcu výživnú hodnotu, sú ľahko stráviteľné a vhodné aj pre najmenšie deti. Tak im je pripravte.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | citrónová šťava |
1 lyžička | prášok do pečiva |
2 ks | vajcia |
250 g | hladká múka |
3 lyžice | mlieko |
100 g | lieskové orechy |
200 g | cukor krupica |
1/4 lyžičky | soľ |
4 ks | zrelé banány |
1 ks | vanilkový cukor |
2 lyžice | maslo |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
podľa potreby: | |
hladká múka na vysypanie | |
olej na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Najprv si ošúpeme 3 banány, ktoré roztlačíme vidličkou. Pridáme Zmäknutý tuk, oba cukry a šľaháme do peny. Postupne všleháváme vajcia, soľ, mleté oriešky a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Štvrtý Banán nakrájame na plátky a pokvapkáme ho čerstvo vytlačenou citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Kolieska potom pridáme do pripraveného cesta. Vymastíme (asi 30 cm veľkú) formu na chlebíček olejom a vysypeme hladkou múkou. Naplníme ju cestom a pečieme veľmi pomaly - asi 45 minút na 180 ° C. Pred vybratím z rúry skúsime opatrne špajlí, ak je cesto prepečené (nelepí sa na špajľu). Podľa potreby pečieme dlhšie. Hotový chlebíček necháme trochu vychladnúť, potom ho vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.