Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Banánovník

  • múčniky
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 134715x
Banánovník

Neviete, čo s přezrálými banánmi? Ponúkame vám možnosť je zužitkovať na prípravu báječného ovocného koláča.

vytlačiť recept Banánovník
recept Banánovník sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

50 g hrozienka
1 lyžička jedlá soda
2 ks vajcia
280 g hladká múka
150 ml cmar
100 g maslo
50 g vlašské orechy
140 g prírodný krupicová cukor
450 g Banán

Postup prípravy receptu

Banány olúpeme a roztlačíme. Orechy nasekáme. Hrozienka dôkladne umyjeme a osušíme. Podľa chuti môžeme hrozienka naložiť do rumu. V mise vymiešame maslo a cukor do peny. Vmiešame po jenom vajcia a pridáme roztlačené banány, nasekané orechy, hrozienka a cmar. Preosejeme múku so sódou, a potom ju zatrieme do zmesi. Dávame pozor, nech zmes zbytočne nepřešleháme. Formu na chlebíček vymastíme maslom a dno vyložíme papierom na pečenie. Cesto prelejeme do formy a pečieme v rozohriatej rúre na 180 ° C, u teplovzdušnej na 160 ° C. Pečieme približne hodinu až hodinu a štvrť. Koláč upečený podľa toho, že po vpíchnutí špajle do koláče drobčekov, ktoré na nej priľne, sú mierne vlhké. Hotový múčnik vyberieme z rúry a po desiatich minútach ho vyklopíme a necháme na mriežke vychladnúť. Povrch koláča môžeme dozdobiť cukrovou polevou.

Komentáre k receptu Banánovník (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty