Banánovník
- múčniky
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 136143x
Neviete, čo s přezrálými banánmi? Ponúkame vám možnosť je zužitkovať na prípravu báječného ovocného koláča.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
140 g | prírodný krupicová cukor |
450 g | Banán |
50 g | hrozienka |
1 lyžička | jedlá soda |
2 ks | vajcia |
280 g | hladká múka |
150 ml | cmar |
100 g | maslo |
50 g | vlašské orechy |
Postup prípravy receptu
Banány olúpeme a roztlačíme. Orechy nasekáme. Hrozienka dôkladne umyjeme a osušíme. Podľa chuti môžeme hrozienka naložiť do rumu. V mise vymiešame maslo a cukor do peny. Vmiešame po jenom vajcia a pridáme roztlačené banány, nasekané orechy, hrozienka a cmar. Preosejeme múku so sódou, a potom ju zatrieme do zmesi. Dávame pozor, nech zmes zbytočne nepřešleháme. Formu na chlebíček vymastíme maslom a dno vyložíme papierom na pečenie. Cesto prelejeme do formy a pečieme v rozohriatej rúre na 180 ° C, u teplovzdušnej na 160 ° C. Pečieme približne hodinu až hodinu a štvrť. Koláč upečený podľa toho, že po vpíchnutí špajle do koláče drobčekov, ktoré na nej priľne, sú mierne vlhké. Hotový múčnik vyberieme z rúry a po desiatich minútach ho vyklopíme a necháme na mriežke vychladnúť. Povrch koláča môžeme dozdobiť cukrovou polevou.