Banánové labky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 12270x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
180 g | maslo alebo Hera |
200 g | cukor múčka |
100 g | banánový pudingový prášok |
1 balíček | vanilkový cukor |
250 g | polohrubá múka |
3 lyžice | mlieko |
na obalenie: | |
125 g | cukor múčka |
1 balíček | vanilkový cukor |
podľa potreby: | |
žlté farbivo (Breton) | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Na doske zmiešame preosiatu múku, práškový i vanilkový cukor a pudingový prášok. Do sypkej zmesi pridáme zmäknuté maslo a prilejeme vlažné mlieko. Rukami vypracujeme nelepivé cesto, ktoré zabalené do mikroténového sáčku necháme v chladničke minimálne 30 minút rozležet. Formičky ľahko vymažeme rozpusteným tukom, plníme chladným cestom a kladieme na plech tak, aby sa vzájomne neprekrývali. Banánové labky na plechu vložíme do mierne vyhriatej rúry a pečieme 12 - 15 minút na 175 ° C. Ešte teplé labky opatrne vyklopíme, aby sme ich nerozbil a obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Ak chceme mať banánovej labky aj pekne žlté, rozmiešame v mlieku, pred pridaním do cesta, štipku žltého farbiva.