Banánová torta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 56744x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | kakao |
1/2 balíčku | prášok do pečiva |
6 ks | vajcia |
180 g | cukor múčka |
160 g | polohrubá múka |
na ozdobu: | |
1 hrsť | pistáciové oriešky |
náplň: | |
100 g | čokoláda na varenie |
2 balíčky | vanilkový cukor |
2 kelímky | smotana na šľahanie |
1 balíček | banánový pudingový prášok |
300 ml | mlieko |
150 g | cukor krupica |
náplň 1: | |
4 ks | Banán |
Postup prípravy receptu
Žĺtky vymiešame s cukrom do svetlej peny. Potom zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Nakoniec opatrne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva do pečiva a kakao. Cestom naplníme vymazanej a vysypanej tortovú formu av predhriatej rúre pečieme pri 150 ° C asi 45 minút. Po upečení vychladnutý korpus vodorovne rozpolíme. Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme hustý krém, ktorý za stáleho miešania necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku. Studený puding rozšľaháme elektrickým šľahačom a zmiešame so šľahačkou a vanilkovým cukrom. Polovicu čokolády nastrúhame najemno, zvyšnú nahrubo nastrúhame. Náplň rozdelíme na dva diely a do jedného vmiešame čokoládu. Spodný diel korpusu potrieme plnkou s čokoládou a priklopíme vrchným dielom. Rozložíme olúpané banány a potrieme, vrátane krajov, zvyšnú bielu náplňou. Tortu po obvode obalíme strúhanou čokoládou a povrch posypeme nasekanými pistáciami. Banánový dort necháme aspoň 2 hodiny v chlade stuhnúť.