Banánová šľahačka
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 42143x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | vaječný medový koňak |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
4 ks | menšie banán |
citrónová šťava | |
na ozdobu: | |
8 ks | cukrárske piškóty |
4 lyžice | krokant, oriešky, pistácie |
Postup prípravy receptu
Banány olúpeme a nakrájame na kolieska. Niekoľko koliesok necháme na ozdobu. Polovicu zvyšných koliesok nakrájame na kocky a polovicu vidličkou roztlačíme. Všetky banány potom pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Smotanu, vaječný medový koňak a vanilkový cukor vyšľaháme do hustého tuhého krému. Vmiešame banánové pyré, potom banánovej kocky a krém rozdelíme do misiek. Dezert ozdobíme kolieskami banánu, múčnych piškóty a posypeme krokantem, posekanými lieskovými orieškami alebo pistáciami.