Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bami karí

  • hlavné chody
  • čínská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 131434x
Bami karí

Ku dnešnému receptu som sa nechala inšpirovať ázijskou kuchyňou, vyprážanými rezancami a kuracím mäsom.

vytlačiť recept Bami karí
recept Bami karí sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 g ázijské rezance
2 lyžice karí korenie
4 lyžice olej
1 lyžička škrobová bozkáva
1 ks cibula
4 lyžice sterilizovaný hrášok
4 lyžice lúpané krevetky
4 lyžice sójová omáčka
400 g kuracie mäso
1/2 ks Mrkva

podľa chuti:

mleté biele korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké prúžky. Mrkva očistíme a nakrájame na prúžky. Hrášok necháme odkvapkať. Kuracie mäso nakrájame na rezance, osolíme a okoreníme. Ázijské rezance zalejeme vriacou vodou a necháme asi 3 minúty v horúcej vode napučiavať. Potom je zlejeme a necháme odkvapkať. Na panvicu dáme olej, na ňom speníme cibuľu a prudko na ňom opečieme mäso, hlbinnej a pripravenú zeleninu. Pridáme škrobovú múčku, karí korenie a nakoniec vmiešame rezance. Restujeme kým nie sú mäso a zelenina mäkké. Bami karí nandáme na taniere, pridáme zeleninovú oblohu a podávame.

Komentáre k receptu Bami karí (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty