Bami karí
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 131434x
Ku dnešnému receptu som sa nechala inšpirovať ázijskou kuchyňou, vyprážanými rezancami a kuracím mäsom.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | ázijské rezance |
2 lyžice | karí korenie |
4 lyžice | olej |
1 lyžička | škrobová bozkáva |
1 ks | cibula |
4 lyžice | sterilizovaný hrášok |
4 lyžice | lúpané krevetky |
4 lyžice | sójová omáčka |
400 g | kuracie mäso |
1/2 ks | Mrkva |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké prúžky. Mrkva očistíme a nakrájame na prúžky. Hrášok necháme odkvapkať. Kuracie mäso nakrájame na rezance, osolíme a okoreníme. Ázijské rezance zalejeme vriacou vodou a necháme asi 3 minúty v horúcej vode napučiavať. Potom je zlejeme a necháme odkvapkať. Na panvicu dáme olej, na ňom speníme cibuľu a prudko na ňom opečieme mäso, hlbinnej a pripravenú zeleninu. Pridáme škrobovú múčku, karí korenie a nakoniec vmiešame rezance. Restujeme kým nie sú mäso a zelenina mäkké. Bami karí nandáme na taniere, pridáme zeleninovú oblohu a podávame.