Balkánska nátierka so žĺtkami
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 10611x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
6 ks | varený žĺtok |
1/2 - 1 lyžičky | chilli |
150 g | balkánsky syr |
80 g | maslo |
2 lyžice | tatárska omáčka |
Postup prípravy receptu
Vajcia uvaríme natvrdo, schladíte je, olúpeme a vymrští žĺtky. Balkánsky syr rozdrobíme alebo nastrúhame na jemnom strúhadle. Maslo necháme povoliť. Žĺtky roztlačíme vidličkou a spolu s maslom vymiešame dohladka. Primiešame syr, tatárskou omáčku a dochutíme chilli. Balkánskej nátierku sa žĺtky necháme cez noc rozležet. Pomazánka je vhodná na jednohubky, chlebíčky alebo len tak k pečive.