Balatonské vajcia
- chuťovky
- maďarská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 64682x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 dkg | údená slanina |
1 štipka | soľ |
2 ks | mäkký syr - klinky |
1 štipka | korenie |
1 ks | paradajka |
2 hlávky | šampiňón |
3 ks | vajcia |
5 plátkov | mäkký saláma |
1 štipka | koriander |
1 strúčik | cesnak |
4 plátky | ementál |
3 lyžičky | olivový olej |
1 lyžička | maslo |
Postup prípravy receptu
Pre jednu osobu vymažeme maslom ohňovzdornou misku. Polovicu misky prekryjeme plátkom syra. Syr pokryjeme tenko nakrájanými plátky šampiňónov. Pridáme na kocky nakrájané paradajky. Polejeme tromi lyžičky olivového oleja. Osolíme a okoreníme. Posypeme (podľa chuti) čerstvo nastrúhaným koriandrom. Prekryjeme opäť plátkom syra. Do druhej polovice misky vložíme plátok (plátky) talianskeho, alebo iného mäkkého salámy. Pokryjeme nadrobno nakrájanú údenou slaninou. Pridáme dva klinky taveného syra a plátky natvrdo uvareného vajíčka. Opäť prekryjeme plátkom-ky salámy. Navrch vyklopíme jedno alebo dve celé vajcia tak, aby žĺtok zostal v celku. Balatonské vajcia pečieme 15 min. Dobrú chuť.