Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Balatonské vajcia

  • chuťovky
  • maďarská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63884x
Balatonské vajcia

Ranné alebo večerné chuťovka z bežných domácich surovín, vajec, salám a syrov.

vytlačiť recept Balatonské vajcia
recept Balatonské vajcia sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks paradajka
2 hlávky šampiňón
3 ks vajcia
5 plátkov mäkký saláma
1 štipka koriander
1 strúčik cesnak
4 plátky ementál
3 lyžičky olivový olej
1 lyžička maslo
5 dkg údená slanina
1 štipka soľ
2 ks mäkký syr - klinky
1 štipka korenie

Postup prípravy receptu

Pre jednu osobu vymažeme maslom ohňovzdornou misku. Polovicu misky prekryjeme plátkom syra. Syr pokryjeme tenko nakrájanými plátky šampiňónov. Pridáme na kocky nakrájané paradajky. Polejeme tromi lyžičky olivového oleja. Osolíme a okoreníme. Posypeme (podľa chuti) čerstvo nastrúhaným koriandrom. Prekryjeme opäť plátkom syra. Do druhej polovice misky vložíme plátok (plátky) talianskeho, alebo iného mäkkého salámy. Pokryjeme nadrobno nakrájanú údenou slaninou. Pridáme dva klinky taveného syra a plátky natvrdo uvareného vajíčka. Opäť prekryjeme plátkom-ky salámy. Navrch vyklopíme jedno alebo dve celé vajcia tak, aby žĺtok zostal v celku. Balatonské vajcia pečieme 15 min. Dobrú chuť.

Komentáre k receptu Balatonské vajcia (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty