Baklažány plnené šampiňónmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 130741x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | olej |
200 g | šampiňóny |
zeleninový vývar | |
soľ | |
2 ks | baklažán |
1 ks | cibula |
bobkový list | |
mleté čierne korenie | |
1 ks | Mrkva |
plnka: | |
1 ks | cibula |
250 g | paradajka |
1 strúčik | cesnak |
30 g | maslo |
Postup prípravy receptu
Do hrnca nalejeme vodu a osolíme. Baklažány pozdĺžne rozpolíme av osolenej vode varíme asi 10 minút. Dužinu z uvarených baklažánov vydlabeme a jemne nasekáme. Paradajky sparíme vriacou vodou, aby šla lepšie olúpať. Ostrým nožom sparené rajčiny ošúpeme, odstránime semená a dužinu nadrobno nasekáme. Cibuľu olúpeme a nasekáme nadrobno. Cesnak tiež olúpeme a nasekáme a spolu s cibuľou do ružova osmažíme. Šampiňóny nakrájame na plátky a vmiešame k cibuľke a cesnaku. Krátko podusíme, pridáme paradajky, korenie, soľ a následne dusíme kým sa zelenina neodparí. Do zmesi nakoniec vmiešame dužinu z baklažánov a zmesou naplníme vydlabané polovičky baklažánov. Vymastíme kastról, vyložíme ho plátky mrkvy, cibule a bobkovými listami. Do takto vyloženého a pripraveného kastróla vložíme naplnené baklažány, podlejeme vývarom a zapečieme v predhriatej rúre. Zlatistej baklažány plnené šampiňóny ihneď podávame.