Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Baklažány plnené šampiňónmi

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 130741x
Baklažány plnené šampiňónmi

Baklažány plnené hubové-zeleninovou zmesou.

vytlačiť recept Baklažány plnené šampiňónmi
recept Baklažány plnené šampiňónmi
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica olej
200 g šampiňóny
zeleninový vývar
soľ
2 ks baklažán
1 ks cibula
bobkový list
mleté čierne korenie
1 ks Mrkva

plnka:

1 ks cibula
250 g paradajka
1 strúčik cesnak
30 g maslo

Postup prípravy receptu

Do hrnca nalejeme vodu a osolíme. Baklažány pozdĺžne rozpolíme av osolenej vode varíme asi 10 minút. Dužinu z uvarených baklažánov vydlabeme a jemne nasekáme. Paradajky sparíme vriacou vodou, aby šla lepšie olúpať. Ostrým nožom sparené rajčiny ošúpeme, odstránime semená a dužinu nadrobno nasekáme. Cibuľu olúpeme a nasekáme nadrobno. Cesnak tiež olúpeme a nasekáme a spolu s cibuľou do ružova osmažíme. Šampiňóny nakrájame na plátky a vmiešame k cibuľke a cesnaku. Krátko podusíme, pridáme paradajky, korenie, soľ a následne dusíme kým sa zelenina neodparí. Do zmesi nakoniec vmiešame dužinu z baklažánov a zmesou naplníme vydlabané polovičky baklažánov. Vymastíme kastról, vyložíme ho plátky mrkvy, cibule a bobkovými listami. Do takto vyloženého a pripraveného kastróla vložíme naplnené baklažány, podlejeme vývarom a zapečieme v predhriatej rúre. Zlatistej baklažány plnené šampiňóny ihneď podávame.

Komentáre k receptu Baklažány plnené šampiňónmi (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty