Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Baklazánové chipsy

  • chuťovky
  • arabská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 56890x
Baklazánové chipsy

Chrumkavá pochúťka vhodná buď ako chuťovka k pivu alebo ako predjedlo.

vytlačiť recept Baklazánové chipsy
recept Baklazánové chipsy
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 g arabské korenie
2 l olej
4 ks vajcia
200 g hladká múka
soľ
4 ks baklažán

Postup prípravy receptu

Toto jedlo sa len zdá veľmi ťažké ale jeho príprava je veľmi jednoduchá. Batenžán (alebo aj baklažán a baklažán) nakrájame na kolieska, ktoré kladieme na pekáč alebo hlboký tácku a prekladáme obrúsky. Každú vrstvu musíme presoliť, aby nám baklažán pustil vodu. Necháme preležať v ubrouscích najmenej 60min. Keď to bude dlhšie, nič sa nedeje. Preležala a odvodnenej plátky obaľujeme v cestíčku z vajíčok, hladkej múky a arabského koření.Těstíčko musí byť hustejším aby na batenžánu držalo. Obalená kolieska baklažánu smažíme najlepšie v panvici wok, olej musí byť úplne rozpálený, inak sa nám baklažán nacucá olejom. Hotová kolieska podávame ako predjedlo, alebo chuťovku s kečupom a tatárskou omáčkou.

Komentáre k receptu Baklazánové chipsy (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2021 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty