Bagety alebo hrčky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 37606x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | droždie |
1 dl | olej |
1 ks | vajcia |
0,25 dl | vlažné mlieko |
1 lyžička | cukor |
2 štipky | soľ |
600 g | hladká múka |
na ozdobu: | |
mak | |
Rasco | |
hrubá soľ | |
syr | |
sezamové semienko | |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Všetky ingrediencie premiešame naraz a vytvoríme vláčne cesto, ktoré necháme 1 / 2 hodiny kysnúť. Z cesta vytvárame bochníky, ktoré rukou na doske prispôsobíme buď bulkám alebo potom bagetám. Hrčky sypeme soľou, makom, sezamom alebo rascou podľa chuti. Vytvarované bagety alebo hrčky necháme chvíľku vykysnúť. Vykysnuté bagety narežeme žiletkou alebo ostrým nožom. Kúsky dáme na pekáč. Po nakynutí cestá namašlujeme jednotlivé kúsky vajíčkom, ktoré je nariedení trochou mlieka. Bagety alebo hrčky pečieme okolo 15 minút v rúre predhriatej na 180 ° C.