Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bagety alebo hrčky

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 37606x
Bagety alebo hrčky

Jednoduchý recept na bagetky alebo hrčky.

vytlačiť recept Bagety alebo hrčky
recept Bagety alebo hrčky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček droždie
1 dl olej
1 ks vajcia
0,25 dl vlažné mlieko
1 lyžička cukor
2 štipky soľ
600 g hladká múka

na ozdobu:

mak
Rasco
hrubá soľ
syr
sezamové semienko

na potření:

1 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Všetky ingrediencie premiešame naraz a vytvoríme vláčne cesto, ktoré necháme 1 / 2 hodiny kysnúť. Z cesta vytvárame bochníky, ktoré rukou na doske prispôsobíme buď bulkám alebo potom bagetám. Hrčky sypeme soľou, makom, sezamom alebo rascou podľa chuti. Vytvarované bagety alebo hrčky necháme chvíľku vykysnúť. Vykysnuté bagety narežeme žiletkou alebo ostrým nožom. Kúsky dáme na pekáč. Po nakynutí cestá namašlujeme jednotlivé kúsky vajíčkom, ktoré je nariedení trochou mlieka. Bagety alebo hrčky pečieme okolo 15 minút v rúre predhriatej na 180 ° C.

Komentáre k receptu Bagety alebo hrčky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty