Bábovkový makovec
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 64817x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
120 g | mletý mak |
1/2 lyžičky | mletá škorica |
1 dl | horúca voda |
1 dl | olej |
180 g | hrubá múka |
1 lyžička | kypriaci prášok |
3 ks | vajcia |
200 g | cukor múčka |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
múka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Do misy preosejeme múku s kypriacim práškom, škoricou a vmiešame mletý mak. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Rúru predhrejeme na 150 ° C. ušľaháme žĺtky s olejom, pridáme cukor a zriedime horúcou vodou. Všetko ušľaháme do peny. Zmes potom vlejeme do múky s makom, premiešame a spojíme v cesto. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Makovej cesto rovnomerne rozlejete do pripravenej formy, vložíme do rúry a pečieme asi 40 minút. Upečený Bábovkovú Makovec necháme trochu vychladnúť, vyklopíme a môžeme podávať.