Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bábovkový makovec

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64817x
Bábovkový makovec

Veľmi dobrý a nadýchaný Makovec.

vytlačiť recept Bábovkový makovec
recept Bábovkový makovec
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

120 g mletý mak
1/2 lyžičky mletá škorica
1 dl horúca voda
1 dl olej
180 g hrubá múka
1 lyžička kypriaci prášok
3 ks vajcia
200 g cukor múčka

podľa potreby:

tuk na vymazanie
múka na vysypanie

Postup prípravy receptu

Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Do misy preosejeme múku s kypriacim práškom, škoricou a vmiešame mletý mak. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Rúru predhrejeme na 150 ° C. ušľaháme žĺtky s olejom, pridáme cukor a zriedime horúcou vodou. Všetko ušľaháme do peny. Zmes potom vlejeme do múky s makom, premiešame a spojíme v cesto. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Makovej cesto rovnomerne rozlejete do pripravenej formy, vložíme do rúry a pečieme asi 40 minút. Upečený Bábovkovú Makovec necháme trochu vychladnúť, vyklopíme a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Bábovkový makovec (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty