Bábovka z mletého mäsa
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 68535x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 lyžičky | mleté čierne korenie |
1 kocka | droždie |
2 ks | vajcia |
300 g | polohrubá múka |
400 ml | mlieko |
200 g | mleté mäso |
1 ks | cibula |
1 lyžica | soľ |
1 lyžička | cukor krupica |
150 g | zemiaky |
1/2 lyžičky | muškátový kvet |
2 lyžice | majorana |
4 strúčiky | cesnak |
podľa potreby: | |
masť na vymazanie | |
strúhanka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Zemiaky uvaríme a ošúpeme. Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Z vlažného mlieka, droždia, lyžičky cukru a lyžice múky pripravíme kvások. Zemiaky jemne nastrúhame, zmiešame ich s mletým mäsom, nasekanú cibuľou a prelisovaným cesnakom. Osolíme ich, okoreníme a pridáme vajcia. Spolu so vznikli kvásku zapracujeme do cesta preosiatu múku. Cesto necháme 20 minút kysnúť, potom ho nalejeme do vymastenej Bábovkovú formy a necháme ešte 20 minút kysnúť. Bábovku najprv Zapač v rúre vyhriatej na 220 ° C, neskôr teplotu zmiernime na 180 ° C a dopečieme ju dozlata - cesto sa nesmie lepiť na špajľu.