Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bábovka z mletého mäsa

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 67608x
Bábovka z mletého mäsa

Zmes mletého mäsa a zemiakov upečená vo forme na bábovku.

Recept na 1 porciu.

vytlačiť recept Bábovka z mletého mäsa
recept Bábovka z mletého mäsa sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 lyžičky muškátový kvet
2 lyžice majorana
4 strúčiky cesnak
1/2 lyžičky mleté čierne korenie
1 kocka droždie
2 ks vajcia
300 g polohrubá múka
400 ml mlieko
200 g mleté mäso
1 ks cibula
1 lyžica soľ
1 lyžička cukor krupica
150 g zemiaky

podľa potreby:

masť na vymazanie
strúhanka na vysypanie

Postup prípravy receptu

Zemiaky uvaríme a ošúpeme. Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Z vlažného mlieka, droždia, lyžičky cukru a lyžice múky pripravíme kvások. Zemiaky jemne nastrúhame, zmiešame ich s mletým mäsom, nasekanú cibuľou a prelisovaným cesnakom. Osolíme ich, okoreníme a pridáme vajcia. Spolu so vznikli kvásku zapracujeme do cesta preosiatu múku. Cesto necháme 20 minút kysnúť, potom ho nalejeme do vymastenej Bábovkovú formy a necháme ešte 20 minút kysnúť. Bábovku najprv Zapač v rúre vyhriatej na 220 ° C, neskôr teplotu zmiernime na 180 ° C a dopečieme ju dozlata - cesto sa nesmie lepiť na špajľu.

Komentáre k receptu Bábovka z mletého mäsa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty