Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bábovka z kysnutého cesta

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 144980x
Bábovka z kysnutého cesta

Medzi kráľovnú patrí bábovka z kysnutého cesta. Veľká obľúbenkyne našich babičiek.

vytlačiť recept Bábovka z kysnutého cesta
recept Bábovka z kysnutého cesta sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks žĺtok
180 g maslo
100 g hrozienka
16 - 20 ks olúpané mandle
1/2 lyžičky soľ
500 g polohrubá múka
1 ks citrón
125 ml vlažné mlieko
2 ks vajcia
120 g práškový cukor
4 cl rum
práškový cukor na posypanie
muškátový oriešok
1 kocka droždie

Postup prípravy receptu

Vopred si pripravíme hrozienka - umyjeme ich, zalejeme rumom a necháme aspoň hodinu napučiavať. Necháme zmäknúť maslo. Droždie rozdrobíme do väčšieho hrnčeka, zalejeme mliekom a necháme 15 minút v teple kysnúť. Citrón poriadne umyjeme a jeho kôru nastrúhame.

Múku s cukrom preosejeme do misy. Doprostred vytlačíme jamku. Do neho prilejeme kvások, žĺtky, rozklepeneme vajcia, pridáme zmäknuté maslo, soľ, citrónovú kôru, hrozienka s rumom, nastrúhame do neho štipku muškátového orieška. Suroviny pomaly premiešame. Cesto miešame, kým nie je hladké a odlepuje sa o misy. Potom ho prikryjeme utierkou a nechám v teple kysnúť. Asi 30 minút.

Medzitým predhrejeme rúru na 180 ° C. Veľkú formu na bábovku vymažeme tukom a vysypeme strúhankou. Na dno každého jednotlivého dielika formy položíme jednu tonzile. Potom formu naplníme cestom a necháme kysnúť ďalších 15 minút.

Nakoniec dáme do predhriatej rúry a pečieme ju 45 - 60 minút. Upečenú bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme ju.

Bábovku podávame posypanú práškovým cukrom potrebné ku káve.

Komentáre k receptu Bábovka z kysnutého cesta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty