Bábovka z koňaku
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 65059x
Smotanový koňak, káva, cukor. Naozaj lákavé spojenie vo výbornej nadýchané bábovce.
Recept na 1 porciu.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto 1: | |
250 ml | smotanový koňak |
1 balíček | prášok do pečiva |
1 balíček | vanilkový cukor |
200 ml | olej |
5 ks | vajcia |
300 g | polohrubá múka |
200 g | cukor krupica |
cesto 2: | |
3 lyžičky | kakao |
1 lyžica | instantná káva (suchá) |
na ozdobu: | |
1 lyžička | kakao |
1 lyžica | cukor múčka |
podľa potreby: | |
olej na vymastenie formy | |
polohrubá múka na vysypanie formy |
Postup prípravy receptu
Vajcia, cukor aj vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Vmiešame smotanový koňak (viď. recepty) a olej. Nakoniec postupne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Polovicu cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej Bábovkovú formy. Do zvyšného cesta pridáme kakao aj kávu a zamiešame. Tmavé cesto nalejeme do formy a vidličkou mierne zapracujeme do svetlého cesta. Pečieme v predhriatej rúre asi 50 minút na 175 ° C. Upečenú bábovku posypeme zmesou kakaa a práškového cukru.