Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bábovka s vlašskými orechami

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 4495x
Bábovka s vlašskými orechami

Recept na našu obľúbenú bábovku. Recept máme po babičke.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Bábovka s vlašskými orechami
recept Bábovka s vlašskými orechami
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks vajcia
10 dkg mleté vlašské orechy
3 lyžice rum
1,25 balíčku prášok do pečiva
25 dkg cukor
45 dkg polohrubá múka
20 dkg maslo

podľa chuti:

citrónová kôra

podľa potreby:

mlieko

Postup prípravy receptu

Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Do misy si dáme zmäknuté maslo, žĺtky, cukor a všetko vyšľaháme do peny. Najvyššie šľahačom. Pridáme citrónovú kôru a rum, ktorý tiež přišleháme. Múku, prášok do pečiva zmiešame na sucho a pridáme do ušľahanej zmesi. Tú prípadne riedime mliekom. Ale nie moc, pretože ešte pridáme ušľahaný sneh zo 4 bielkov. Ten vmiešame jemne. Nakoniec si cesto rozdelíme na väčšiu a menšiu časť. Do menšej pridáme mleté oriešky. Bábovkovú formu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Nalievame najskôr cesto bez orieškov a potom striedame. Bábovka bude dosť veľká, tak s tým počítajte. Cesto na bábovku s vlašskými orechmi pečieme približne pri 170 ° C, čas si musíte strážiť. Upečenú bábovku s vlašskými orechmi necháme chvíľu vychladnúť, vyklopíme z formy a zdobíme podľa fantázie. Môžu byť aj arašidy, ale my na ne máme alergiu.

Komentáre k receptu Bábovka s vlašskými orechami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty