Bábovka s vlašskými orechami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 4495x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | vajcia |
10 dkg | mleté vlašské orechy |
3 lyžice | rum |
1,25 balíčku | prášok do pečiva |
25 dkg | cukor |
45 dkg | polohrubá múka |
20 dkg | maslo |
podľa chuti: | |
citrónová kôra | |
podľa potreby: | |
mlieko |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Do misy si dáme zmäknuté maslo, žĺtky, cukor a všetko vyšľaháme do peny. Najvyššie šľahačom. Pridáme citrónovú kôru a rum, ktorý tiež přišleháme. Múku, prášok do pečiva zmiešame na sucho a pridáme do ušľahanej zmesi. Tú prípadne riedime mliekom. Ale nie moc, pretože ešte pridáme ušľahaný sneh zo 4 bielkov. Ten vmiešame jemne. Nakoniec si cesto rozdelíme na väčšiu a menšiu časť. Do menšej pridáme mleté oriešky. Bábovkovú formu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Nalievame najskôr cesto bez orieškov a potom striedame. Bábovka bude dosť veľká, tak s tým počítajte. Cesto na bábovku s vlašskými orechmi pečieme približne pri 170 ° C, čas si musíte strážiť. Upečenú bábovku s vlašskými orechmi necháme chvíľu vychladnúť, vyklopíme z formy a zdobíme podľa fantázie. Môžu byť aj arašidy, ale my na ne máme alergiu.