Bábovka s višňami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 69114x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | vajcia |
2 hrnčeky | polohrubá múka |
1 balíček | vanilkový cukor |
2 hrnčeky | cukor múčka |
1/2 hrnčeka | olej |
1/2 hrnčeka | vlažné mlieko |
1 balíček | prášok do pečiva |
1 hrnček | višne |
podľa chuti: | |
rum | |
podľa potreby: | |
maslo na vymastenie | |
hrubá múka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Najskôr si namočíme vykôstkované višne do rumu, a to minimálne tri hodiny pred prípravou cesta. Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a olejom do peny. Potom postupne pridávame vlažné mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vznikne nám pomerne riedke cesto, do ktorého nakoniec nasypeme višne (prebytočný rum z višní do cesta neli). Dôkladne premiešame. Cesto na bábovku s višňami nalejeme do formy, ktorú sme vymazali maslom a vysypali hrubou múkou. Takto pripravenú bábovku pečieme v mierne predhriatej rúre približne 45 minút. Hotovú bábovku posypeme práškovým cukrom, ozdobíme šľahačkou a podávame. Len pre upresnenie 1 hrnček = 0,25 l.