Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bábovka s čokoládou a hrozienkami

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 67494x
Bábovka s čokoládou a hrozienkami

Recept na bábovku, ktorá sa vždy povedie. S hrozienkami naloženými v rumu, čokoládou a orieškami.

vytlačiť recept Bábovka s čokoládou a hrozienkami
recept Bábovka s čokoládou a hrozienkami sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice nasekaná čokoláda
1/2 balíčku kypriaci prášok
150 g cukor krupica
1/2 dl olej
1/2 dl horúca voda
1 balíček vanilkový cukor
rum
1/2 balíčku vanilkový pudingový prášok
2 lyžice vlašské orechy
3 ks vajcia
180 g polohrubá múka
2 lyžice hrozienka

na ozdobu:

cukor múčka

podľa potreby:

tuk na vymazanie
citrón
múka na vysypanie

Postup prípravy receptu

Na cesto vyšľaháme žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a pridáme olej. Dobre vymiešame. Medzitým si hrozienka nakladáme do rumu. Necháme odstáť asi 30 minút. Citrón dobre umyjeme a nastrúhame z neho kôru, z citróna vytlačíme čerstvú šťavu. Bielka vyšľaháme v tuhý sneh. V inej miske premiešame múku, prášok do pečiva, pudingový prášok, citrónovou kôrou. Postupne pridáme k zmesi z vajíčok. Cesto je hustejšie, preto múku prekladáme pridávaním horúcej vody po lyžiciach. Nakoniec pridáme hrozienka, orechy a čokoládu nasekané na kúsky. Primiešame trochu citrónovej šťavy a jemne vmiešame bielkový sneh. Formu na bábovku vymažeme tukom a vysypeme múkou, môžeme použiť aj menšie plech. Bábovku s hrozienkami a čokoládou pečieme na 180 ° C asi 35 minút. Či je cesto hotové, zistíme špajlí, ktorú zapichneme do stredu cesta. Ak zostane nám čistá, máme hotovo. Podávame ku káve alebo čaji a sypeme práškovým cukrom, ale nemusíme.

Komentáre k receptu Bábovka s čokoládou a hrozienkami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty