Bábovka Čierna mamba
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 4430x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | vanilkový cukor |
2 lyžice | kakao |
3 sklenky | polohrubá múka |
1 ks | citrón |
1,5 sklenky | olej |
1,5 sklenky | cukor kryštál |
3 lyžice | rum |
10 dkg | horká čokoláda |
1,5 sklenky | mlieko |
2 ks | prášok do pečiva |
5 ks | vajcia |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme do misy. Pridáme k nim obaja cukry a spoločne vymiešame. Postupne vmiešame múku s kypriacim práškom, nastrúhanú citrónovú kôru, mlieko a olej. všetko dôkladne premiešame. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Rovnomerne do nej rozlejete asi 2 / 3 cesta. Do zvyšného cesta vmiešame kakao a rum, môžeme pridať aj nastrúhanú čokoládu. Tmavé cesto opatrne nalejeme na svetlé cesto. Bábovku dáme piecť do stredne vyhriatej rúry asi na 35 - 45 minút. Upečenú bábovku Čierna mamba necháme vychladnúť, rozbi z rúry a podľa chuti ocukrujeme alebo inak zdobíme.