Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Babičkine zmrznuté koláčiky

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 69813x
Babičkine zmrznuté koláčiky

Tie najlepšie koláčiky ktoré robila babička len vo sviatočné dni, pretože príprava je prácna, ale výsledok stojí za to.

vytlačiť recept Babičkine zmrznuté koláčiky
recept Babičkine zmrznuté koláčiky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto 1:

25 dkg hladká múka
50 dkg čerstvé maslo

cesto 2:

3 ks žĺtky
3 dl mlieko
70 dkg hladká múka
5 dkg droždie
1 štipka soľ
7 dkg mletý cukor
1 ks vajcia

na potření:

1 ks vajcia

náplň:

1 balíček hrozienka
mletý cukor
3 kocky tvaroh
2 ks žĺtky

Postup prípravy receptu

Maslo nastrúhame na hrubom strúhadle a spolu s múkou spracujeme na hladké cesto. Necháme odpočinúť a medzi tým si spracujeme z múky, mlieka, droždia, cukru, vajec a štipky soli druhej cesto. To rozdelíme na dve časti, každú časť rozvaľkáme na tenkú placku a po tej rozotrieme polovicu prvého cesta až k okrajom. Tak spracujeme obe polovice a poskladáme je ako lístkové cesto, zabalíme do mokrej, vyžmýkané utierky a dáme kysnúť na dve hodiny do chladničky, alebo na chladné miesto. Potom znovu rozvaľkáme, poskladáme a dáme znova na dve hodiny kysnúť do chladu. Nakynutá cesta rozkrojíme na polovice a vyvaľkáme tenký plát ktorý rozkrájame na štvorce a plníme náplňou z tvarohu, cukru a žĺtkov. Na tvaroh dáme hrozienka a zabalíme ako klasické koláčiky ale s tým rozdielom, že je na plech pokladáme zabalenú časťou smerom hore, pri pečení sa mierne roztvoria. Nakoniec potrieme rozkvedlaným vajíčkom a na vrch dáme posýpku z rozpusteného masla, mletého cukru a hladkej múky. pečieme dozlatista pri teplote asi 200 ° C.

Komentáre k receptu Babičkine zmrznuté koláčiky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty