Babičkine žemle
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 130199x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | prášok do pečiva |
1 lyžica | cukor |
1 lyžička | soľ |
2 ks | vajcia |
1 kocka | droždie |
1 kg | hladká múka |
1/2 l | mlieko |
1/2 kocky | hera |
na ozdobu: | |
1-2 lyžíc | hrubá soľ |
1-2 lyžíc | mak |
1-2 lyžíc | sezamové semienko |
1 balíček | Rasco |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
podľa potreby: | |
tuk |
Postup prípravy receptu
Do hrnčeka dáme trochu teplého mlieka a celé droždie, necháme pár minút vykvasiť. Do misy nasypeme hladkú múku, kypriaci prášok, soľ, pridáme vajcia a tuk. Pridáme kvások a všetky suroviny premiesime. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť. Z cesta tvarujeme malé Žemlička, ktoré kladieme na tukom vymastený plech. Babičkine Žemlička pomažte rozšľahaným vajíčkom a posypeme je makom, rascou, sezamovým semienkom a hrubou soľou. Pečieme na 200 stupňov asi 20 minút. Doba pečenia záleží na veľkosti žemliček.