Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Babičkine žemle

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 129494x
Babičkine žemle

Pečivo, ktoré dobre chutí samotnej. Je možná aj varianta so zeleninou.

vytlačiť recept Babičkine žemle
recept Babičkine žemle sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

2 ks vajcia
1 kocka droždie
1 kg hladká múka
1/2 l mlieko
1/2 kocky hera
1 ks prášok do pečiva
1 lyžica cukor
1 lyžička soľ

na ozdobu:

1-2 lyžíc sezamové semienko
1 balíček Rasco
1-2 lyžíc hrubá soľ
1-2 lyžíc mak

na potření:

1 ks vajcia

podľa potreby:

tuk

Postup prípravy receptu

Do hrnčeka dáme trochu teplého mlieka a celé droždie, necháme pár minút vykvasiť. Do misy nasypeme hladkú múku, kypriaci prášok, soľ, pridáme vajcia a tuk. Pridáme kvások a všetky suroviny premiesime. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť. Z cesta tvarujeme malé Žemlička, ktoré kladieme na tukom vymastený plech. Babičkine Žemlička pomažte rozšľahaným vajíčkom a posypeme je makom, rascou, sezamovým semienkom a hrubou soľou. Pečieme na 200 stupňov asi 20 minút. Doba pečenia záleží na veľkosti žemliček.

Komentáre k receptu Babičkine žemle (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty