Babičkine vanilkové rožky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 210956x
Lepšie rožky ste nikdy nejedli. Originálne recept na vanilkové rožky mojej babičky.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
20 dkg | maslo |
8 dkg | cukor múčka |
8 dkg | vlašské orechy |
28 dkg | hladká múka |
na obalenie: | |
cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Maslo necháme zmäknúť. Orechy pomelieme. Do misy alebo na dosku si preosejeme múku a cukor. Zmiešame ju s orechami. Po častiach do cesta zapracujeme maslo a všetko rýchlo spracujeme. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň pol hodiny odležať v chladničke. Z uleženého cesta tvarujeme malé rožteky, ktoré skladáme na plechy vyložené papierom na pečenie. Pečieme pri 180 ° C do ružova. Horúce upečené rohlíčky obaľujeme v cukru a ukladáme do škatule. Necháme ich deň v teple uležať a potom ich môžeme skladovať. Pokojne ich môžeme dať do mrazničky. Rohlíčky tak rýchlejšie zkřehnou.
Komentáre k receptu Babičkine vanilkové rožky (3 komentáre)
-
???!
12.February 2017 15:28
Ale však cesto je uplne sipke a je to blbost nepodarilo by sa to ani za milion rokov
-
ahoj
11.April 2016 13:24
:)
-
Anka
17.December 2010 14:03
A kde je tá vanilka?