Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Babičkine repánky

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 71533x
Babičkine repánky

Možno túto staročesku sladkú chuťovku vôbec nepoznáte, ale až ju ochutnáte budete sa ešte dlho olizovať za ušami!

vytlačiť recept Babičkine repánky
recept Babičkine repánky
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

7 lyžíc rozpustené maslo
7 lyžíc olej
1 kg polohrubá múka
1 ks vajíčko
200 ml teplé mlieko
1 ks droždie
štipiek soľ

na potření:

1 ks vajíčko
4 lyžice mlieko

plnka:

2 ks varená cukrová repa
štipiek Škorica
500 ml mlieko
250 g pomletý mak
125 g maslo
200 g cukor

Postup prípravy receptu

Repy ošúpeme, uvaríme a vodu zlejeme (využijeme do plnky). Vychladnuté repy nahrubo nastrúhame. Do mlieka s cukrom dáme variť mak a prilejeme aj vodu z repy. Ochutíme škoricou. Varíme tak dlho, kým sa nám nevyvaříme tekutina. Intenzívne miešame - rado sa pripaľujú. Do vychladnutej plnky zašľaháme maslo a pridáme nastrúhanú repu. Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto - najskôr kvások, vypracovať a dať kysnúť. Z cesta ukrajujú oválky, ktoré plníme plnkou a poriadne kraja stlačíme. Řepánky preložíme na papier na pečenie a pomažte zmesí masla s vajíčkom, pečieme pri 200 ° C dozlatista. Túto dobrôtky pekla už moje prapraprababička a som rada, že sa tento skvelý recept dochoval a môžem ho piecť teraz aj ja.

Komentáre k receptu Babičkine repánky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty