Babičkine nekysnuté koláčiky
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 81951x
Koláčiky vhodné pre jarmočné dni, ale aj k domácim oslavám alebo na svadobný stôl.
(Recept sa páči celkom 6x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
60 g | droždia (1 1 / 2 kocky) |
1 l | polohrubá múka |
9 kociek | cukor |
250 g | tuk |
9 lyžíc | vlažné mlieko |
2 ks | vajcia |
na obalenie: | |
cukor múčka | |
na potření: | |
bielok | |
náplň: | |
tvarohová, maková alebo lekvárové |
Postup prípravy receptu
V miske necháme vzísť kvások z kvasníc, cukru a časti mlieka (asi 10 minút). V mise vymiešame vajcia s tukom, pridáme trochu múky. Akonáhle vzíde kvások, pridáme ho k utřenému tuku, dolejeme mlieko a dosypeme múku. Vypracujeme vláčne cesto. Z cesta ukrojíme časť a vyvaľkáme ju, rádýlkem vykrojíme menšie štvorčeky a plníme je náplňou (tvarohová, maková, lekvárové). U jednotlivých koláčikov spojíme rohy a kladieme ich na papier na pečenie. Pred vložením do rúry je potrieme rozšľahaným bielkom. Nekysnuté koláčiky pečieme pri 150 ° C asi 40 minút. Upečené koláčiky obalíme v Práškový cukor.