Babičkine koláčové zvitky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 127959x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mletý kmín | |
100 g | varené kuracie mäso |
soľ | |
strúhanka na vysypanie | |
1 lyžica | maslo |
3 lyžice | jemná strúhanka |
150 g | syr |
karí korenie | |
200 g | anglická slanina vcelku |
5 ks | vajcia |
maslo na vymastenie | |
1 ks | cibula |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nasekáme najemno. Kuracie mäso očistíme a nakrájame na kúsky. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Koláčovú formu vymastíme a vysypeme. Slaninu nakrájame na kúsky. V panvici rozohrejeme lyžicu masla, vsypeme slaninu a necháme ju zosklovatieť. Pridáme kuracie mäso, cibuľu a všetko okoreníme rascou, karí korením a zľahka osolíme. Zmes orestujeme dozlata a necháme vychladnúť. Syr nastrúhame. Rúru predhrejeme na 200 ° C. V mise vymiešame maslo so žĺtkami, vmiešame vychladnutú mäsovú zmes, strúhanku a nakoniec tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Ľahko premiešame a rozotrieme do vymastenej a vysypanej koláčové formy. Pečieme v predhriatej rúre. Pred dopečením zasypeme strúhaným syrom, ktorý necháme zapiecť. Babiččina koláčové svítek podávame s čerstvou zeleninou.