Babičkine chlebíčky
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 53652x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
20 g | čokoláda |
1 štipka | soľ |
100 g | tuk na pečenie |
100 g | zmes hrozienok, orechov a sušeného ovocia |
150 g | hrubá múka |
3 lyžice | kukuričný škrob |
150 g | cukor krupica |
4 ks | vajcia |
1 lyžička | kypriaci prášok do pečiva |
5 lyžíc | mlieko |
drobenka: | |
50 g | hrubá múka |
25 g | cukor krupica |
25 g | maslo |
náplň 1: | |
4 ks | jablko |
2 lyžice | cukor |
1 lyžička | mletá škorica |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov so štipkou soli ušľaháme tuhý sneh. Jablká umyjeme, olúpeme, odstránime semien a nastrúhame nahrubo. Tuk, žĺtky a cukor vyšľaháme do peny, pridáme mlieko a striedavo vmiešame múku s kypriacim práškom a škrobom a ľahko primiešame sneh z bielkov. Nakoniec pridáme pokrájané suché ovocie a nalámanú čokoládu. Cesto rozotrieme do vymasteného a múkou vysypaného vyššieho kastrůlku. Na cesto poukladáme nastrúhané jablká, poprášime je škoricou a pocukrujeme. Nakoniec všetko zasypeme posýpkou. Babiččina chlebíček pečieme na 180 ° C asi 40 minút.