Babičkina zemiaková polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 170341x
V zimnom období sa u nás zemiaková varí vždy poriadny hrniec. "Príde k chuti" určite aj vám, až sa budete vracať premrznuté z vychádzky alebo z lyžovania. Vegetariáni nahradí masox za iný bujón.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | polievkové korenie |
1 ks | bobkový list |
8 ks | zemiaky |
8 guličiek | celý čierne korenie |
3 lyžice | hladká múka |
1/4 ks | zeler |
8 strúčikov | cesnak |
1/2 lyžičky | mleté čierne korenie |
3 ks | Mrkva |
1 ks | petržlen |
petržlen alebo pažítka | |
3 guličky | nové korenie |
3 lyžičky | majorana |
2 kocky | Masox |
2 hrste | sušené huby |
4 l | voda |
5 lyžíc | maslo |
Postup prípravy receptu
Huby namočíme asi na 20 minút do vody. Zeleninu očistíme, olúpeme, nakrájame na kocky, zemiaky na väčšie kocky. Spoločne s hubami, bobkovým listom, korením, soľou, novým korením a varíme do zmäknutia. Z masla a múky usmažíme ružovú zápražku, ktorú necháme vychladnúť. Bobkový list a nové korenie vyberieme. Odoberieme trochu vývaru a rozpustíme ho s 2 kockami masoxu. Pridáme do hrnca ešte s prelisovaným cesnakom, vychladnutú zápražkou, majoránkou a krátko povaríme. Polievku dochutíme polievkovým korením a mletým korením. Posypeme čerstvou alebo sušenou petržlenovou vňaťou. Babiččina zemiaková podávame s chlebom.
Komentáre k receptu Babičkina zemiaková polievka (1 komentár)
-
livia
30.December 2013 02:53
Dobre