Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Babičkina údená polievka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 144748x
Babičkina údená polievka

Túto polievku mi varila a naučila ma ju variť babička. Už ako dieťa som sa po nej mohla roztrhať a môj syn ju má aj moc rád.

vytlačiť recept Babičkina údená polievka
recept Babičkina údená polievka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 hrste krupice
1 ks údené rebro
1 ks vajcia
voda
2 kocky masox
3 lyžice maslo

Postup prípravy receptu

Údené rebro si uvaríme deň vopred. Mäkké mäso oberte, nakrájame na malé kúsky a uložíme tak, aby nevyschlo. Vývar necháme vychladnúť. Z vychladnutého vývaru pozbierajú stuhnutý tuk, ktorý môžeme použiť treba pod omáčku, alebo ho len vyhodíme. Na masle opražíme krupicu, nie úplne dotmava, len ružova. Zalejeme studeným vývarom a dobre rozmiešame, aby sa nám neutvořili hrudky. Keď sa polievka začne variť, vhodíme masox a pokrájané údené mäso a asi 7 minút povaríme. Tesne pred dovarením rozbi do polievky celé vajcia a vidličkou vymiešame na nitky. Podávame najlepšie v polievkových miskách s pečivom. Polievku nesolíme, je slaná dosť. Ak ale bolo mäso moc slané, povaríme v polievke jeden surový zemiak a ten soľ stiahne.

Komentáre k receptu Babičkina údená polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty