Babičkina tvarohová bábovka
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 168263x
Výtečný múčnik ku káve od mojej babičky. Recept je takmer tradičné, len sú iné pomery medzi ingredienciami.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
250 g | tuku na pečenie |
mlieko | |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 balíček | prášok do pečiva |
250 g | polohrubá múka |
250 g | tvaroh |
250 g | cukor |
citrónová kôra | |
4 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od biku. Múku zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme. Žĺtky vyšľaháme s tukom a práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Postupne přišleháme tvaroh a citrónovú kôru. Kôry stačí z polovice alebo z jedného citróna. Ako má kto rád. Potom do cesta pridáme múku a trochu mlieka. Z bielkov ušelháme tuhý sneh, ktorý opatrne po častiach vpracujeme do cesta. Cesto je tuhšia, ale tak to má byť. Ani formu nemusíme vysypávať. Pečieme asi 45 minút. Hotovú bábovku sypeme práškovým cukrom.