Babičkina štrúdľa
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 154433x
Jednoduchá príprava dobrého štrúdľu - rada pre spracovanie jabĺk. Vhodný na stôl pri každej príležitosti.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
15 dkg | cukor múčka |
2 ks | vajcia |
6 lyžíc | mlieko |
45 dkg | hladká múka |
1 balíček | prášok do pečiva |
12 dkg | tuk (Hera) |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
plnka: | |
4 lyžice | hrozienka |
1 balíček | škoricový cukor |
jablko | |
2 lyžice | posekané vlašské orechy |
Postup prípravy receptu
Do misy nasypeme hladkú múku, práškový cukor, pridáme pokrájaný tuk, vajcia, prášok do pečiva a mlieko. Najprv vareškou premiešame, potom rukou vypracujeme vláčne cesto. Môžeme pridať ešte trochu múky pre lepšie spracovanie. Necháme chvíľu odležať v chlade. Pripravíme si jablká. Umyjeme je, rozpolíme a odstránime jadrovník a nastrúhame dužinu - pri strúhanie nahrubo nám ostane šupku, ktorú vyhodíme. Ak sú jablká veľa šťavnatá, šťavu scedíme. Cesto rozdelíme na dve polovice. Vyvaľkáme na múkou vysypanej doske, rozložíme strúhaná jablká, posypeme 1 / 2 dávky škoricového cukru a pridáme hrozienka. Stočíme závin, preložíme na papier na pečenie a na plech. Rovnakým spôsobom pripravíme druhý závin. Obaja potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme nasekanými vlašskými orechmi. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri 150 ° C asi 60 minút. Upečený závin necháme vychladnúť, posypeme cukrom a môžeme podávať.