Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Babičkina štrúdľa

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 154433x
Babičkina štrúdľa

Jednoduchá príprava dobrého štrúdľu - rada pre spracovanie jabĺk. Vhodný na stôl pri každej príležitosti.

vytlačiť recept Babičkina štrúdľa
recept Babičkina štrúdľa sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

15 dkg cukor múčka
2 ks vajcia
6 lyžíc mlieko
45 dkg hladká múka
1 balíček prášok do pečiva
12 dkg tuk (Hera)

na potření:

1 ks vajcia

plnka:

4 lyžice hrozienka
1 balíček škoricový cukor
jablko
2 lyžice posekané vlašské orechy

Postup prípravy receptu

Do misy nasypeme hladkú múku, práškový cukor, pridáme pokrájaný tuk, vajcia, prášok do pečiva a mlieko. Najprv vareškou premiešame, potom rukou vypracujeme vláčne cesto. Môžeme pridať ešte trochu múky pre lepšie spracovanie. Necháme chvíľu odležať v chlade. Pripravíme si jablká. Umyjeme je, rozpolíme a odstránime jadrovník a nastrúhame dužinu - pri strúhanie nahrubo nám ostane šupku, ktorú vyhodíme. Ak sú jablká veľa šťavnatá, šťavu scedíme. Cesto rozdelíme na dve polovice. Vyvaľkáme na múkou vysypanej doske, rozložíme strúhaná jablká, posypeme 1 / 2 dávky škoricového cukru a pridáme hrozienka. Stočíme závin, preložíme na papier na pečenie a na plech. Rovnakým spôsobom pripravíme druhý závin. Obaja potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme nasekanými vlašskými orechmi. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri 150 ° C asi 60 minút. Upečený závin necháme vychladnúť, posypeme cukrom a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Babičkina štrúdľa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty