Babičkina mramorová bábovka
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 24875x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
18 dkg | hera |
6 ks | vajcia |
1 ks | kypriaci prášok |
36 dkg | cukor krupica |
45 dkg | hladká múka |
2 lyžice | kakao |
250 ml | mlieko |
podľa potreby: | |
kakao |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Formu na bábovku vymastíme a vysypeme múkou. Heru alebo maslo vymiešame s cukrom. Potom vmiešame žĺtky. Postupne pridávame mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Z bielkov ušľaháme pevný sneh, ktorý zľahka zapracujeme do cesta. Asi tretinu cesta zmiešame s kakaom. Do Bábovkovú formy striedavo lejeme svetlé a tmavé cesto. Babičkinu mramorovú bábovku pečieme pri 150 ° C asi 45 minút. Upečenú babičkinu mramorovú bábovku necháme trochu vychladnúť, vyklopíme a podľa fantázie ozdobíme.