Babičkina kuracia polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 88940x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | kuracie kostra |
2 ks | petržlen |
1 ks | kaleráb |
1 ks | zeler |
polievkové rezance | |
2 ks | Mrkva |
1 snítka | sekaná petržlenová vňať |
voda | |
podľa chuti: | |
vegeta | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kuracie kostry opláchneme a dáme variť do studenej vody. Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Kostry varíme asi hodinu a pol až dve, až mäso z kostier začne opadávať alebo pôjde ľahko obrat. Obere kostry a mäso vrátime do vývaru. Pridáme zeleninu pokrájanú na kocky a varíme, ako zelenina zmäkne. Potom dochutíme podľa chuti, treba vegetu. Nakoniec môžeme pridať polievkové rezance. Hotovú babičkinu kuraciu polievku rozdelíme na taniere, ozdobíme a môžeme podávať.
Komentáre k receptu Babičkina kuracia polievka (12 komentárov)
-
Jana
30.July 2020 14:43
A co je najsamlepšie, to je varene kuracie masko so zeleninou spapať za vývarom s rezancami... mnamka
-
Zuzana
31.January 2020 20:28
Slováci, ešte aj o recepte na kuraciu polievku sa vedia naťahovať! "Ži a nechaj žiť!"
-
lili
09.December 2016 14:07
Výborné je pridať počas varenia kurkumu. Dodá krásnu farbu a čoraz viac sa spomína ako veľmi zdravá korenina.
-
Joe
22.October 2016 13:33
Páčia sa mi vaše komentáre hneď dnes po obede idem vyskúšať vaše recepty ďakujem
-
Jana
13.May 2016 17:45
Vegeta nie je vôbec potrebná v polievke. Ja osobne pridávam provensálske bylinky a čierne korenie, mäso, cesnak, cibuľku, mrkvu, zeler a petržlen a 1 PL husacej masti.
-
Jana
13.May 2016 17:43
Vegeta nie je vôbec potrebná v polievke. Ja osobne pridávam provensálske bylinky a čierne korenie, mäso, cesnak, cibuľku, mrkvu, zeler a petržlen a 1 PL husacej masti a žiadnu vegetu tam ani nie je potrebne pridávať.
-
karol
14.April 2016 15:32
chýba mi tam cibuľa v šupke,ktorá dodá aj farbu aj chuť a aj čistí vývar
-
golem
28.December 2014 18:19
Neviem co tu Roman riesi...nikomu nemozes rozkazovat,alebo zatracovat za to,ked da do polievky vegetu...u mna je vegeta top ochucovadlo...ale sto ludi,sto chuti...a napr.ja mam rad do slepacej polievky chilli...hmm,uz som zly kuchar?! :-)
-
kati
20.December 2014 10:57
Roman ma cistu pravdu. Otvorte oci.
-
Martina
19.November 2014 04:57
Klasika recept, a Roman ak ma rad neslanu polievku to je jeho vec,ale za prve kuracia polievka nie je tak chutivo vyrazna ako slepacia a je normalne dochutit polievku vegetou a aj tekutym dochutovadlom klasik.
-
Roman
25.July 2014 14:59
Vegeta? Do polievky? Uz ste sa vsetci zblaznili s tych zakazanych ciest do Yugoslavie?. Ved dobra slepacia polievka je tej sliepke a pomalom vareni aby tie chute sa postupne uvolnili... Vegeta a podobne koreniace kocky plne soli su akurat na to aby vsetky polievky chutili uplne rovnako ! Ak tu zacnete pridavat recepty s tym ze aby to chutilo tam pridavate glutamaty tak ste daleko od toho comu sa hovori kuchar/ka.
-
elizabet
21.July 2012 09:21
dfgrdagfd