Babičkina cesnačka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 32775x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | petržlen |
100 g | saláma |
0,25 ks | zeler |
1 ks | Mrkva |
5 strúčikov | cesnak |
podľa chuti: | |
Podravka | |
soľ | |
podľa potreby: | |
starý chlieb | |
sadlo | |
tvrdý syr |
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistíme a nastrúhame nahrubo. Saláma nakrájame na kocky. Všetko osmažíme v hrnci na masti. Zalejeme vodou, pridáme 3 strúčiky prelisovaného cesnaku a varíme do zmäknutia zeleniny. Po uvarení dolejeme vodu do požadovaného množstva polievky a opäť privedieme k varu. Česnečku ochutíme soľou, Podravku a pridáme zvyšok prelisovaného cesnaku. Na masti opečieme na kocky nakrájaný starý chlieb. Na tanieri babičkinu česnečku sypeme strúhaným syrom a opečeným chlebom. Ihneď podávame.