Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Babičkin španielsky vtáčik

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 28596x
Babičkin španielsky vtáčik

Recept, ako ho robievala moja babička.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Babičkin španielsky vtáčik
recept Babičkin španielsky vtáčik
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 - 2 ks sterilizované uhorky
1 - 2 ks vajcia
2 ks párok
4 plátky hovädzie zadné
4 plátky tvrdý syr
1 ks cibula

podľa chuti:

plnotučná horčica
soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Plátky hovädzieho naklepeme a osolíme z oboch strán. Z jednej strany potrieme horčicou alebo krenexem. Plátky poukladáme syrom, párkom, uhorkou a vajciami. Dávam polovicu vajíčka do 1 závitku. Mäso zavinieme a ovážeme niťou. Na oleji opražíme cibuľku, pridáme vtáčiky a opečieme zo všetkých strán. Podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka. Alebo dáme na 30 minút do tlakového hrnca. Do šťavy pridáme jednu nožičku na kostečky pokrájaného parku, ochutíme sójovou omáčkou, soľou alebo masoxu a zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v troške vody alebo solamylom. Babičkine španielske vtáčiky podávame najlepšie s varenou ryžou.

Komentáre k receptu Babičkin španielsky vtáčik (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty