Babičkin španielsky vtáčik
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 28596x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 - 2 ks | sterilizované uhorky |
1 - 2 ks | vajcia |
2 ks | párok |
4 plátky | hovädzie zadné |
4 plátky | tvrdý syr |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
plnotučná horčica | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Plátky hovädzieho naklepeme a osolíme z oboch strán. Z jednej strany potrieme horčicou alebo krenexem. Plátky poukladáme syrom, párkom, uhorkou a vajciami. Dávam polovicu vajíčka do 1 závitku. Mäso zavinieme a ovážeme niťou. Na oleji opražíme cibuľku, pridáme vtáčiky a opečieme zo všetkých strán. Podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka. Alebo dáme na 30 minút do tlakového hrnca. Do šťavy pridáme jednu nožičku na kostečky pokrájaného parku, ochutíme sójovou omáčkou, soľou alebo masoxu a zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v troške vody alebo solamylom. Babičkine španielske vtáčiky podávame najlepšie s varenou ryžou.