Babičkin ríbezľový koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 141508x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
500 g | hladká múka |
2 ks | vanilkový cukor |
2 lyžičky | kypriaci prášok |
280 g | hera |
4 ks | žĺtky |
náplň 1: | |
500 g | ríbezle |
náplň 2: | |
420 g | cukor múčka |
6 ks | bielky |
Postup prípravy receptu
Zo žĺtkov, vanilkového cukru, Hery a múky s kypriacim práškom vypracujeme cesto. Koláčovú formu vymažeme a rozprestrieme do nej cesto. Napoly upečieme v predhriatej rúre pri 180 ° C asi 10-15 minút. Zasypeme ríbezľami, návrším sneh z bielkov a dopečieme do zružoveniu .