Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Babičkin mazanec

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 76516x
Babičkin mazanec

Na Velikonoce nesmie mazanec chýbať v žiadnej domácnosti. Skúste si ho tento rok upiecť sami. Recept je na dva bochníky.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Babičkin mazanec
recept Babičkin mazanec
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks žĺtok
1 lyžička citrónová kôra
1 kg polohrubá múka
200 g maslo
1/2 lyžičky soľ
100 g hrozienka
200 g cukor krupica
2 lyžice rum
1 balíček vanilkový cukor
100 ml vlažné mlieko
60 g droždie

na ozdobu:

4 lyžice mandľové plátky
cukor múčka

na potření:

1 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Z droždia, časti mlieka, lyžice cukru a lyžice múky si pripravíme kvások, ktorý necháme v teple kysnúť. Zvyšok múky, cukru, soľ, hrozienka, citrónovú kôru a vanilkový cukor zmiešame v mise nasucho. Potom pridáme žĺtky, zvyšné mlieko, rum, rozpustené maslo a vykysnutý kvások. Vareškou spracujeme na hladké cesto. Necháme v teple 45 minút kysnúť. Rozdelíme na dva diely, vytvarujeme bochníky, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, prikryjeme utierkou a necháme ešte 15 minút kysnúť. Potom potrieme oba bochníky rozšľahaným vajcom a hore nožnicami Prestrihnite cesto do tvaru krížika. Posypeme plátkami mandlí a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 10 minút na 200 ° C. Potom znížime teplotu na 150 ° C a dopekáme ešte asi 30-40 minút. Vychladnuté mazanca pred rozkrájením pocukrujeme.

Komentáre k receptu Babičkin mazanec (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty