Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Babičkin dvojfarebný závin

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 55975x
Babičkin dvojfarebný závin

Výborný závin, ktorý môžeme jesť tak sladký, tak slaný.

vytlačiť recept Babičkin dvojfarebný závin
recept Babičkin dvojfarebný závin
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto 1:

175 ml mlieko
50 ml olej
21 g droždie
1 štipka soľ
2 lyžičky cukor krupica
300 g polohrubá múka

cesto 2:

175 ml mlieko
50 ml olej
21 g droždie
1 štipka soľ
2 lyžičky cukor krupica
300 g polohrubá múka
1 lyžica kakao

podľa potreby:

olej na vymastenie

Postup prípravy receptu

Vypracujeme zvlášť svetlé a zvlášť tmavej kysnuté cesto. Najprv necháme vzísť kvások, potom vypracujeme cesto. Obe dve cestá rozdelíme na polovice a vyvaľkáme rovnaké pláty o šírke asi 5 mm. Na plát svetlého cesta položíme plát tmavého cesta, zrolujeme a položíme na olejom vymastený plech. U druhého závinu budeme postupovať naopak. Na plát tmavého cesta položíme plát svetlého cesta a zrolujeme. Položíme opäť na vymastený plech. Oba záviny necháme hodinu kysnúť, pričom každých 15 minút záviny potrieme olejom. Po hodine kysnutie poprepichujeme záviny niekoľkokrát špáradlom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Dvojfarebné záviny môžeme použiť namiesto vianočky alebo chleba, je možné ich potrieť maslom. Ak ešte teplé záviny pocukrujeme práškovým cukrom, budú sladké ku káve alebo čaji.

Komentáre k receptu Babičkin dvojfarebný závin (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty