Babičina hydinová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 129442x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | maslo |
1/4 ks | zeler |
25 dkg | kuracie vnútornosti |
2 ks | vajcia |
1 ks | Mrkva |
3 ks | kuracie kostry |
petržlen | |
5 - 6 lyžíc | hladká múka |
1 ks | petržlen |
Postup prípravy receptu
Hydinové kostry a drobky dáme variť do osolenej vody. Spoločne varíme, aby sa vyvarili silný vývar. Po uvarení vývar precedíme. Zatiaľ si pripravíme závarkou. Na najlepšie teflónovej panvici rozpustíme maslo, vsypeme hladkú múku tak, aby sa maslo úplne vsáklo a múka vyzerala suchá. Múku osmažíme do ružova. Potom do nej rozbi vajcia a miešame - vlastne akoby trieme, až kým sa vajcia úplne nezrazí a vzniknú menšie hrudky. Do variaceho sa vývaru vsypeme závarkou a dôkladne prevarte. Nakoniec vsypeme jemne nastrúhanú zeleninu a petržlen. Už len krátko povaríme a babičkinu hydinou polievku môžeme podávať.