Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Babičina hydinová polievka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 128488x
Babičina hydinová polievka

Vynikajúci a sýta polievka so super závarkou.

vytlačiť recept Babičina hydinová polievka
recept Babičina hydinová polievka
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks Mrkva
3 ks kuracie kostry
petržlen
5 - 6 lyžíc hladká múka
1 ks petržlen
2 lyžice maslo
1/4 ks zeler
25 dkg kuracie vnútornosti
2 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Hydinové kostry a drobky dáme variť do osolenej vody. Spoločne varíme, aby sa vyvarili silný vývar. Po uvarení vývar precedíme. Zatiaľ si pripravíme závarkou. Na najlepšie teflónovej panvici rozpustíme maslo, vsypeme hladkú múku tak, aby sa maslo úplne vsáklo a múka vyzerala suchá. Múku osmažíme do ružova. Potom do nej rozbi vajcia a miešame - vlastne akoby trieme, až kým sa vajcia úplne nezrazí a vzniknú menšie hrudky. Do variaceho sa vývaru vsypeme závarkou a dôkladne prevarte. Nakoniec vsypeme jemne nastrúhanú zeleninu a petržlen. Už len krátko povaríme a babičkinu hydinou polievku môžeme podávať.

Komentáre k receptu Babičina hydinová polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty