Babi Pán Gang
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 3029x
Babi Pang Gang je výborný hlavný chod z indonézskej kuchyne. Trochu prácny recept, ale stojí naozaj za to.
Recept na 4 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 pohár | átjáró zelenina (indonézska kyslá zelenina) |
1 lyžička | granulovaný cesnak |
1 kg | chudé bravčové mäso |
3 lyžice | cukor kryštál |
3 lyžice | sójová omáčka indonézskeho typu |
2 konzervy | paradajkový pretlak |
mleté čierne korenie | |
2 lyžičky | Sambala oelek (pálivá pasta z čili papričiek) |
1 lyžička | mletý zázvor |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
margarín |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme, pokrájame na kúsky a ochutíme je soľou a korením. Margarín na pečenie rozohrejeme, ale pozor, nesmie zhnednúť, pridáme pokrájané mäso a necháme tak hodinu piecť, až je mäso mäkké. K upečenému mäsu pridáme cukor, sójovú omáčku, zázvor a paradajkový pretlak. Ak je treba, pridáme trošku vody. Podľa chuti pridáme i granulovaný cesnak a Sambala oelek. Nakoniec k mäsu pridáme scedené átjáró (indonézsku zeleninu). Všetko zľahka zamiešame. Babi Pán Gang podávame s bielou ryžou alebo širokými rezancami. Tip: Namiesto bravčového mäsa môžeme použiť aj mäso kuracie.