Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Babi Pán Gang

  • hlavné chody
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3029x
Babi Pán Gang

Babi Pang Gang je výborný hlavný chod z indonézskej kuchyne. Trochu prácny recept, ale stojí naozaj za to.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Babi Pán Gang
recept Babi Pán Gang sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 pohár átjáró zelenina (indonézska kyslá zelenina)
1 lyžička granulovaný cesnak
1 kg chudé bravčové mäso
3 lyžice cukor kryštál
3 lyžice sójová omáčka indonézskeho typu
2 konzervy paradajkový pretlak
mleté čierne korenie
2 lyžičky Sambala oelek (pálivá pasta z čili papričiek)
1 lyžička mletý zázvor

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

margarín

Postup prípravy receptu

Mäso umyjeme, pokrájame na kúsky a ochutíme je soľou a korením. Margarín na pečenie rozohrejeme, ale pozor, nesmie zhnednúť, pridáme pokrájané mäso a necháme tak hodinu piecť, až je mäso mäkké. K upečenému mäsu pridáme cukor, sójovú omáčku, zázvor a paradajkový pretlak. Ak je treba, pridáme trošku vody. Podľa chuti pridáme i granulovaný cesnak a Sambala oelek. Nakoniec k mäsu pridáme scedené átjáró (indonézsku zeleninu). Všetko zľahka zamiešame. Babi Pán Gang podávame s bielou ryžou alebo širokými rezancami. Tip: Namiesto bravčového mäsa môžeme použiť aj mäso kuracie.

Komentáre k receptu Babi Pán Gang (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty