Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Baba na selskej omelete

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25079x
Baba na selskej omelete

Sýta omeleta zo zemiakov a slaniny s plátkom hovädzie roštenky.

Recept na 1 porciu.

vytlačiť recept Baba na selskej omelete
recept Baba na selskej omelete
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 ks menšie zemiaky
3 ks vajcia
1/4 ks červená cibuľa
20 g slanina
1 plátok hovädzie roštenka

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Plátok mäsa očistíme, zľahka naklepeme, okoreníme a potrieme olejom. Necháme odležať. Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na prúžky alebo klinky. Slaninu nakrájame na drobné kocky. Vajcia rozšľaháme a okoreníme. Na panvici rozškvaríme slaninu, vmiešame polovicu nakrájané cibule, poukladáme plátky zemiakov a zalejeme rozšľahanými vajcami. Pečieme pomaly z oboch strán. Na inej panvici si na oleji prudko opečieme plátok roštenky. Z každej strany pečieme asi 2 minúty. Sedliackou omeletu presunieme na tanier, na ňu položíme roštenka, posypeme jarnou cibuľkou a prelejeme výpekom z mäsa. Podávame so sterilizovanú paprikou, kyslou uhorkou a horčicou.

Komentáre k receptu Baba na selskej omelete (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty