Aztécke špagety
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 34081x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | ostrý kečup |
3 - 4 lyžíc | olej |
1 pohár | jemný kečup |
1 ks | veľká cibuľa |
3 lyžice | korenie aztécky poklad |
soľ | |
400 g | mleté mäso |
na ozdobu: | |
150 g | údený syr |
podľa potreby: | |
horúca voda | |
4 lyžičky | korenie aztécky poklad |
príloha: | |
1 lyžica | korenie aztécky poklad |
1 balíček | bezvaječné špagety |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Na hlbokej panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, posypeme ju lyžicou korenia a orestujeme. Pridáme mleté mäso (zmes hovädzieho a bravčového) a za občasného premiešania ho opečieme. Opečené mäso jemne osolíme a vmiešame lyžicu korenia. Do základu pridáme ostrý kečup a celý jemný kečup. Kečupovou omáčku za občasného premiešania privedieme k varu. Vmiešame poslednú lyžicu korenia a podľa chuti prisolíme. Ak sa nám zdá omáčka hustá, zriedime ju horúcou vodou. Medzitým si v osolenej vode s lyžicou oleja a koreninami uvaríme špagety "na skus". Špagety prepláchneme a necháme odkvapkať. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Špagety rozdelíme doprostred na taniere, okolo nich rozdelíme omáčku a bohato všetko posypeme strúhaným syrom. Ak máme radi pikantnejšiu špagety, môžeme si pokrm na tanieri posypať lyžičkou korenia.