Ázijské kuracie kúsky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 93532x
Máte doma ázijskú zeleninovú zmes a milujete kuracie mäso? Vyskúšajte ich kombinácii ponúkanú prípravou bez veľkého množstva tuku.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | kuracie prsia |
2 strúčiky | cesnak |
2 ks | cibula |
1 balíček | mrazená zeleninová ázijská zmes |
marináda: | |
3 lyžičky | pikantné korenie |
1-2 lyžíc | olivový olej |
2 lyžičky | solamyl |
príloha: | |
10 ks | zemiak |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia očistíme a nakrájame na kúsky. Prosypeme pikantním korením podľa chuti, premiešame so solamylom a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme v chlade odležať. Medzitým si pripravíme zemiaky - tie olúpeme a pokrájame na kúsky. Namočíme ich na chvíľu do studenej vody, aby sme ich zbavili prebytočného škrobu. Potom je zlejeme a vyložíme je na plech na pečenie (bez vymazanie!). Dáme ich piecť do teplovzdušnej rúry. Pri 180 ° C je pečieme asi 45 minút. Pred dokončením zemiakov si rozpálime WOK panvicu (opäť bez tuku). Na dobre zohriatu panvicu potom nasypeme naložené mäso a stále vymieňajú drevenými vidličkami, aby sa zatiahlo zo všetkých strán. Asi po 10-tich minútach pridáme na prúžky pokrájanú cibuľu, nadrobno pokrájaný cesnak a mrazenú ázijskú zeleninovú zmes. Znovu dobre premiešame, necháme chvíľu prehriať a podávame so zemiakmi. Príprava mäsa je veľmi rýchla a ak si upravíte mrazené americké zemiaky fritovaním, bude váš obed hotový oveľa skôr.