Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Aspikový chrbát

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66114x
Aspikový chrbát

Recept na pochúťku z aspiku s divokým korením.

vytlačiť recept Aspikový chrbát
recept Aspikový chrbát sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 lyžičky citrónová kôra
5 lyžíc ocot
200 g kuracie prsia
1 balíček mrazená baby karotka
2 l voda
1 lyžička divoké korenie
1 lyžička soľ
1 ks Mrkva
1 balíček mrazený hrášok
1 ks cibula
2 lyžice cukor krupica
8 ks vajcia
16 g želatína

Postup prípravy receptu

Do hrnca nalejeme vodu, ocot, pridáme cukor, soľ, korenie, citrónovú kôru, na kolieska nakrájanú cibuľu aj mrkvu a kuracie mäso. Uvedieme do varu a varíme do zmäknutia. Scedíme a vývar necháme vychladnúť. Mäso nakrájame na rezance. Rozvarená zelenina sa nevyužije. Do 1 / 2 litra vývaru pridáme želatínu a necháme ju na 20 minút napučať. Zvyšný vývar zohrejeme, vmiešame želatínu vo vývare a zahrievame do bodu varu. Nevaríme, ihneď odstavíme a necháme vychladnúť. Vajcia uvaríme, vychladíme a nakrájame na väčšie kúsky. Mrkva a hrášok krátko povaríme v osolenej vode a necháme odkvapkať. Formu na aspikový chrbát vyložíme potravinárskou fóliou, na dno nalejeme vrstvu aspiku a necháme chvíľku tuhnúť. Potom na neho naukladáme polovicu zeleniny, vajec i mäsa a opäť zalejeme aspiku. Postup ešte raz opakujeme a posledná vstva bude aspik. Formu dáme do chladničky minimálne na 2 hodiny, najlepšie cez noc stuhnúť. Potom formu preklopíte, stiahneme fóliu a aspik krájame na plátky.

Komentáre k receptu Aspikový chrbát (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty