Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Artičoky z pary

  • prílohy
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 16867x
Artičoky z pary

Jemné artičoky varené v pare sú vhodnou prílohou k rôznym mäsám.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Artičoky z pary
recept Artičoky z pary sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica soľ
6 ks artičok
1 ks citrón

Postup prípravy receptu

Citróny opláchneme, poválíme na pracovnej doske alebo na doske, rozkrojíme a jednoducho z nich vytlačíme šťavu. Z artičok odkrojíme stonky a spodnej časti tesne pod hlavičkou a vložíme ich do veľkej misy, ktorú naplníme vodou s citrónovou šťavou. Tým zabránime tomu, aby artičoky stratili farbu. Vezmeme jeden artičok po druhom do ruky, odkrojíme spodnej tretinu hlavičky a odstránime vonkajšie listy. Potom je vrátime do misy. Veľký hrniec naplníme vodou do výšky asi 5 cm, vodu osolíme a privedieme k varu. Do hrnca vložíme artičoky a varíme v pare 20-25 minút, kým sa nedajú jednotlivé listy ľahko oddeliť. Artičoky podávame samostatne s omáčkami, napríklad s domácou majonézou alebo s octovou zálievkou. Môžeme ich tiež podávať ako zeleninovú prílohu k hlavnému jedlu.

Komentáre k receptu Artičoky z pary (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty