Argentínsky kurací steak
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 138469x
Korenie Gril Argentína je výborné na prípravu mäsových minútok a krásne vonia. Je bežne k dostaniu v obchodoch.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | kuracie rezeň |
100 g | maslo |
olej na vyprážanie | |
korenie Gril Argentína | |
150 ml | smotana |
Postup prípravy receptu
Plátky mäsa umyjeme v studenej vode, zľahka naklepeme a obalíme v zmesi Gril Argentína. Necháme 15 -20 minút uležať v chlade. Pripravené steaky potom opekáme na rozohriatom oleji po oboch stranách. Pred koncom pečenia necháme pod mäsom rozpustiť maslo a prilejeme smotanu. Teplotu znížime, aby sa smotana nepripálila a necháme asi 1 minútu pod mäsom povařit.Jemně prisolíme. Argentínsky kurací steak podávame s ryžou alebo s hranolkami. Pozn: Argentínsky steak môžete pripraviť iz bravčové krkovička, alebo kuracích stehenných odrezkov a miesto na panvici, ho môžete grilovať na rošte. Grilovaním sa ošidíte ale o výborný sos z mäsa a smotany.