Anglický puding s figami a kardamónom
- múčniky
- britská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 12981x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
175 g | maslo |
1/2 lyžičky | mletý kradamom |
1 lyžička | prášok do pečiva |
1 šálek | hladká múka |
3 ks | vajcia |
100 g | sušené figy |
1/2 šálku | cukor múčka |
sirup: | |
1,5 šálku | pomarančová šťava |
2-3 ks | semienko kardamónovým |
1/2 šálku | voda |
1 ks | pome |
1/2 šálku | cukor |
Postup prípravy receptu
Z pomaranča nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu. Sušené figy nasekáme na drobné kúsky. Elektrickým šľahačom ušľaháme vo veľkej mise maslo s cukrom do hladkej peny a za stáleho šľahania postupne pridávame vajcia. Múku preosejeme s práškom do pečiva a postupněji vmiešame do vaječnej zmesi. Pridáme sekané figy a kardamóm. Pripravíme si šesť pudinkových foriem alebo malých hrnčekov, v ktorých napríklad bežne varíme knedle a dobre je vymažeme maslom. Formy alebo hrnčeky naplníme z troch štvrtín pripraveným cestom a vrch zakryjeme alobalom. Rozložíme ich na parák do hrnca a varíme 30 minút, až puding stuhne. Pre prípravu sirupu zmiešame v malom kastrůlku všetky suroviny a na miernom ohni zmes zvoľna varíme, až zhustne a zmenší objem zhruba o dve tretiny. Odstavíme z ohňa a vyberieme semienka kardamónu. Puding podávame ešte teplý, v miskách, polievanie sirupom.